Νεοφύτου: «Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα»

Δηλώσεις στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» του Σπορ Φμ 95.0 παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας Νέων της Ομόνοιας (Κ-21) Ανδρέας Νεοφύτου, με αφορμή την χθεσινή κατάκτηση του κύπελλου Νέων επί του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

Για το αίτημα της Θύρας 9 για χρησιμοποίηση των νέων στο παιχνίδι της πρώτης ομάδας με την ΑΕΛ:

«Το ιδεατό είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μπουν στις προπονήσεις της ομάδας και σιγά σιγά να πάρουν τις ευκαιρίες τους ένας, ένας. Το να τους δώσουμε ένα παιχνίδι δεν θα κερδίσουν κάτι πέραν από την ηθική ευχαρίστηση».

Για το τι κρατά από τον χθεσινό τελικό με το ΑΠΟΕΛ:

«Θυμάμαι το πάθος των ποδοσφαιριστών μου, τη θέληση που έδειξαν ώστε να κερδίσουν το τρόπαιο και τη χαρά που ήθελαν να δώσουν στον κόσμο».

Για το ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες της Ομόνοιας:

«Να είσαστε σίγουρος πως γι’ αυτό δουλεύουμε στην ακαδημία. Αλλάξαμε επίπεδο, δουλεύουμε πιο επαγγελματικά. Ο σκοπός είναι σιγά, σιγά με σωστή δουλειά να βελτιώσουμε τους ποδοσφαιριστές και να μπορέσουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα».

Για τη διαφορά με τις ακαδημίες του εξωτερικού: «Οι ξένοι στα 16 τους έχουν διπλάσια συμμετοχή και ώρες προπόνησης. Έχουν πρόγραμμα συγκεκριμένο και εγκαταστάσεις. Έχουν γίνει πάντως βήματα και εδώ και πάμε σιγά σιγά προς την σωστή κατεύθυνση».

Για τους Φιλιώτη και Κατελάρη: «Θα κερδίσει και άλλους η Ομόνοια. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Η τελευταία τοποθέτηση:

«Να δώσουμε και συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για το πολύ καλό παιχνίδι και τα μηνύματα που έστειλαν οι δυο ομάδες. Τα παιδιά είναι φίλοι και μόνο στα 90 λεπτά του αγώνα ήταν αντίπαλοι».