Ιδού η ομάδα των ρεκόρ!

Ομάδα μοντέλο η ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ U13 και η ομάδα των ρεκόρ.

Μια ομάδα που προέρχεται από την συνεργασία της ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ και της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πειραιώς.

Τα παιδιά της ομάδας αυτής παρουσίασαν μοντέρνο, γρήγορο ποδόσφαιρο, έχουν μάθει τα μυστικά του σύγχρονου ποδοσφαίρου και σε κάθε παιχνίδι ξεδίπλωναν τις αρετές τους στο γήπεδο.  Η ομάδα του Πανίκου Κίμωνος αγωνίστηκε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κ.Ο.Π στην κατηγορία U13.

Με το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα κατέκτησε την 1η θέση και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Σε 38 παιχνίδια πέτυχε 35 νίκες, έχοντας μόνο 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Μάζεψε 106 βαθμούς, τους περισσότερους σε όλα τα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π. Είναι η ομάδα που πέτυχε τις περισσότερες νίκες σε όλα τα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π.

Έχει την καλύτερη επίθεση όλων των πρωταθλημάτων της Κ.Ο.Π με 240 γκολ, με μέσο όρο 6.32 γκολ ανά παιχνίδι.

Σκόραρε στα 37 από τα 38 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 18 γκολ παθητικό, η οποία αποτελεί τη 2η καλύτερη άμυνα όλων των πρωταθλημάτων της Κ.Ο.Π, με μέσο όρο 0.47 γκολ ανά παιχνίδι. Στην έδρα της είναι αήττητη έχοντας 18 νίκες και μόνο 1 ισοπαλία.

Από τα 38 παιχνίδια στα 26 η ομάδα της Αέλ δεν έχει δεχτεί γκολ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην έδρα της έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ, ενώ για τέσσερις περίπου μήνες είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα εντός έδρας παιχνίδια. Σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στα Α΄ ημίχρονα των 38 αγώνων δέχτηκε μόλις 4 γκολ.

 

Τα 240 γκολ της ομάδας πέτυχαν οι εξής: Άδωνης  Νικολεττίδης (89), Αντρέας Γεωργίου (58), Κωνσταντίνος Μαρνέρος (34), Γιώργος Χαραλάμπους (14), Αχιλλέας Γεωργίου (12), Παναγιώτης  Αντωνίου (11), Δανιήλ Γλυκής (7), Δημήτρης Παπαδημητρίου (4), Κωνσταντίνος Χαριλάου (3), Ματίας Στουπάρ (3), Νίκος Μπουντακίδης (2), Πάρης Σόλωνος (1), Αλέξανδρος Χριστοφόρου (1).

 

Ο 1ος σκόρερ της ομάδας Άδωνης Νικολεττίδης με τα 89 γκολ που πέτυχε σε 29 αγώνες, είναι ο 1ος σκόρερ όλων των πρωταθλημάτων της Κ.Ο.Π, ενώ ο 2ος σκόρερ της ομάδας Αντρέας Γεωργίου με τα 58 γκολ που πέτυχε είναι ο 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος και 3ος σε όλα τα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Π.

Πολύ σημαντικό γεγονός είναι το ότι η τρομερή πορεία των μικρών της Αέλ δεν άφησε καθόλου ασυγκίνητο τον προπονητή της Εθνικής Κύπρου U13, ο οποίος κάλεσε 8 παίκτες της ομάδας στην Εθνική.

Απίστευτα ρεκόρ λοιπόν από την ομάδα της ΑΕΛ κατά τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο και εάν ανατρέξουμε στα αρχεία της Κ.Ο.Π θα δούμε ότι πολλά από αυτά τα ρεκόρ δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Το κυριότερο όμως απ’ όλα  είναι το οικογενειακό κλίμα που επικράτησε στην ομάδα και η αγάπη που δείχνουν τα παιδιά ο ένας προς τον άλλο.

Πολύ σημαντικό ακόμα είναι το γεγονός ότι όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα είναι καλοί χαρακτήρες με αρχές και ποτέ τους δεν έχουν εμπλακεί σε διαπληκτισμούς ή επεισόδια κατά τη διάρκεια των αγώνων, έχοντας μόνο 4 κίτρινες κάρτες και καμία κόκκινη στον μαραθώνιο των 38 αγωνιστικών.

 

Το ρόστερ της ομάδας απαρτίζουν οι πιο κάτω ποδοσφαιριστές:

Matija Stupar

Vasil Georgiev Vasilev

Παναγιώτης Αντωνίου

Αντρέας Γεωργίου

Αχιλλέας Γεωργίου

Δανιήλ Γλυκής

Κωνσταντίνος Μαρνέρος

Νίκος Μπουντακίδης

Άδωνης Νικολεττίδης

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Πάρης Σόλωνος

Κωνσταντίνος Σοφοκλέους

Νικόλας Σιλβέστρος

Γιώργος Χαραλάμπους

Κωνσταντίνος Χαριλάου

Αλέξανδρος Χριστοφόρου

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of