«Να δικαιώσω την Ντόρτμουντ, να αγωνιστώ με τον Σωκράτη» (pics)

Από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας της Ντόρτμουντ. Τα όνειρα και φιλοδοξίες για τον 18χρονο, Αργύρη Καμπετσή, δεν σταματάνε με την μετακίνησή του σ’ έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Αντίθετα ο ταλαντούχους Έλληνας επιθετικός κοιτάει την πραγματικότητα, δείχνει αφοσιωμένος στη νέα του πλέον ομάδα την Ντόρτμουντ U23 κι επιθυμεί να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν συνδυάζοντας νέα βήματα εξέλιξης στην καριέρα του. Αυτά δεν κρύβονται, αφού στόχος του νεαρού ταλαντούχου άσου είναι να αγωνιστεί παρέα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ.

Το ταλέντο το έχει και η γερμανική ομάδα που προσέχει τα παιδιά της σαν κόρη οφθαλμού του δίνει τα καλύτερα εφόδια σε αγωνιστικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο για να διαπρέψει πάνω στο χορτάρι. Το ταξίδι στο Ντόρτμουντ και η ένταξη του 18χρονου σ’ έναν μεγάλο σύλλογο έχει και δυσκολίες, ειδικά όταν δεν καταλαβαίνεις την γλώσσα των διπλανών σου και βρίσκεσαι σ’ ένα νέο περιβάλλον μαζί μ’ ένα γκρουπ τοπ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που εκτοξεύουν τον υγιή ανταγωνισμό. Ωστόσο, πρώτοι οι ιθύνοντες της γερμανική ομάδας το γνωρίζουν αυτό και πρόσφεραν στον Καμπετσή ταχύρρυθμα μαθήματα γερμανικών, ώστε να αισθανθεί ακόμη πιο οικεία στην μεγάλη οικογένεια της Ντόρτμουντ.

Πάντως, τη γλώσσα του… ποδοσφαίρου ο νεαρός Έλληνας φορ την μιλάει άπταιστα και η ώρα που αντί για “Goal” θα φωνάξει «TOR» σε επίσημο ματς δεν αργεί!

Ο Καμπετσής (γεννημένος 6/5/1999), παρότι είναι ο μόνος 99αρης και ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης στο ρόστερ της Ντόρτμουντ U23, ανταποκρίνεται με περίσσιο ζήλο στις σκληρές προπονήσεις της νέας του ομάδας του. Μάλιστα, ήδη έχει δείξει στον προπονητή του, Γιαν Σίμπερτ, ότι είναι γκολτζής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, γεγονός που για τους Γερμανούς σημαίνει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις της επιθετικής γραμμής.

Μετά από περίπου ένα μήνα στον γερμανικό σύλλογο ο Αργύρης Καμπετσής, με αποκλειστικές δηλώσεις στο «youngtalents» μίλησε για το μεγάλο άλμα της καριέρας του, τις πρώτες του εντυπώσεις στο Ντόρτμουντ, αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο!

-Μετακόμισες από τον Ολυμπιακό σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα την Ντόρτμουντ και σ’ ένα από τα πιο οργανωμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ποιος είναι πλέον ο στόχος σου, οι φιλοδοξίες σου; 

Στόχος μου είναι να παίξω σημαντικό ρόλο και να πρωταγωνιστήσω στην νέα μου ομάδα. Οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ επένδυσαν σε εμένα και πρέπει να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν έμπρακτα μέσα στο γήπεδο.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και την πόλη ;

Σε σχέση με την Αθήνα το Ντόρτμουντ είναι μια διαφορετική πόλη με άλλες συνήθειες. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο προσαρμογής για να μάθω την γλώσσα κι αυτό είναι λογικό. Ωστόσο, όλα δείχνουν εξαιρετικά, αφού οι άνθρωποι της ομάδας με υποδέχτηκαν με χαρά και με βοηθούν σε όλους τους τομείς. Στον αγωνιστικό κομμάτι το επίπεδο είναι υψηλό, όπως και οι απαιτήσεις, ενώ στην ομάδα κυριαρχεί η οργάνωση. Πάντως, με δεδομένο ότι και στον Ολυμπιακό είχαμε πάντα υψηλούς στόχους στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής.

– Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο ένα παιδί 18 ετών να αφήνει την οικογένειά του και να μετακομίζει στο εξωτερικό. Ποια είναι τα συναισθήματά σου ;

Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει πλέον. Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε άμεση επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι μετακόμισα στο εξωτερικό. Σκέφτομαι και στοχεύω στο καλύτερο για την ποδοσφαιρική μου καριέρα κι επιθυμώ να κάνω συνεχώς βήματα εξέλιξης.

– Στην Ντόρτμουντ κάνει μεγάλη καριέρα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ήρθες σε επαφή μαζί του ;

Φυσικά μίλησα με τον Σωκράτη. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και αισθάνομαι τυχερός που μπορώ να τον βλέπω και να τον συμβουλεύομαι. Εννοείται θα ήθελα να παίξω σύντομα μαζί του στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ.

Πηγή: youngtalents.gr