Λοΐζος Φωτίου-Κρατήστε αυτό το όνομα… (δηλώσεις)

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τον έχουμε δει σε ορισμένα παιχνίδια με την ομάδα U17 του ΑΠΟΕΛ και ομολογουμένως μας έκανε εντύπωση. Ο Λοϊζος Φωτίου ξεχωρίζει στον χώρο του κέντρου και με την πρώτη ματιά έμοιαζε με… έτοιμο ποδοσφαιριστή και μάλιστα σύγχρονο.

Εξαιρετικό κράτημα της μπάλας, σωστή πάσα χωρίς παρακράτημα, έξυπνες κάθετες πάσες, σωστή υποδοχή της μπάλας και κίνηση στο κενό χώρο. Ολόσωστος με και χωρίς την μπάλα. Αγωνιζόμενος μπροστά από τους 2 κεντρικούς αμυντικούς, έπαιρνε την πρώτη πάσα από πίσω και έκανε παιχνίδι. Πραγματικός εγκέφαλος για τους γαλαζοκίτρινους, έδειχνε τεράστια ωριμότητα στο παιχνίδι του και μας άφησε την αίσθηση ότι το μέλλον του ανήκει χωρίς συζήτηση. Εξάλλου ο τρόπος που αντιδρούσε σε κάθε οδηγία του προπονητή του, φανέρωνε ένα παιδί ώριμο και προσγειωμένο, αλλά και πανέξυπνο.

Μιλώντας μαζί του την πρώτη φορά, μας άφησε την ίδια αίσθηση με το παιχνίδι του. Ώριμος, προσγειωμένος και έτοιμος να κυνηγήσει τα όνειρα του. Μεγαλωμένος στην Νότιο Αφρική από Κύπριους γονείς, έχει μερικές εμπειρίες από το εξωτερικό, ενώ σε κάθε ευκαιρία μας έλεγε πόσο πολύ εκτιμά το έργο του προπονητή του.

Στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Λοϊζος δεν μας αρνήθηκε δυο κουβέντες και μέσα από όσα μας είπε μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:

Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Έπαιξαν καλά στην άμυνα αλλά ήμασταν πιο δυνατοί.

Για την συνέχεα και το γεγονός ότι η ομάδα είναι 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή:

Έχουμε μια καλή ευκαιρία τώρα γιατί δεν έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Έχουμε ορισμένα εύκολα παιχνίδια και αν δουλέψουμε σκληρά και παίξουμε καλά, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή.

Για τον Ισπανό προπονητή της ομάδας, Νταβίντ Μπέλερ και την φιλοσοφία του:

Ο προπονητής είναι για εμένα ένας από τους καλύτερους που είχα ποτέ. Ξέρει το ποδόσφαιρο τόσο καλά, είναι από την Ισπανία και εκεί το ποδόσφαιρο είναι κορυφαίο και ξέρε τι να κάνει.

Μας βοηθάει πολύ,  στο passing game, να κρατάμε την μπάλα κάτω, σωστές πάσες…

Ήρθες από την Νότιο Αφρική. Ποιες είναι οι διαφορές από τις ακαδημίες εκεί;

Δεν είναι κακές οι ακαδημίες εκεί, απλά δεν είναι τόσο επαγγελματικές. Υπάρχει αρκετό ταλέντο εκεί, αλλά εδώ δουλεύουμε σκληρά. Κάνουμε πλάκες, περνάμε καλά αλλά υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί παίκτες. Το ΑΠΟΕΛ είναι κορυφαία ομάδα και ξέρουν τι κάνουν.

Αν φαντάζεται τον εαυτό του στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ σε λίγα χρόνια:

Το εύχομαι. Πρέπει να δουλέψω σκληρά και θα δούμε. Ελπίζω μια μέρα… Θα το δούμε.

Η θέση στην οποία του αρέσει να αγωνίζεται:

Μου αρέσει να αγωνίζομαι ως 6άρι γιατί παίρνεις την μπάλα συχνά και μου αρέσει να παίζω στον χώρο, μου αρέσει το ποδόσφαιρο με 1-2 επαφές. Είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορείς να παίξεις και το να έχεις την μπάλα στα πόδια σου όσο μπορείς είναι το καλύτερο για εμένα. Οπόταν ναι μου αρέσει η θέση αυτή και η εναλλαγή παιχνιδιού.

Ο παίκτης που βλέπει συνεχώς και θέλει να γίνει σαν αυτόν:

Ο Κρόος της Ρεάλ θεωρώ ότι είναι ένας κορυφαίος παίκτης. Ο Πογκμπά, είναι ένας δυνατός παίκτης, ποτέ δεν χάνει την μπάλα. Και ο Βινίσιους από το ΑΠΟΕΛ είναι ένας πολύ καλός παίκτης.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of