Η ΜΑΓΚΙΑ της Νέας Σαλαμίνας και το μέλλον που προβλέπεται… ΛΑΜΠΡΟ!

Την ώρα που όλη η Κύπρος συζητά για τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Κυπρίων ποδοσφαιριστών στις ομάδες μας, η Νέα Σαλαμίνα καταφέρνει να ξεχωρίσει. Η προσφυγική ομάδα είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που μοιράζει χαμόγελα με τον τρόπο που δουλεύει σε αυτό το κεφάλαιο.

Κόντρα στην τάση της εποχής, δίνει ευκαιρίες σε ΔΙΚΑ της παιδιά και γενικά σε Κύπριους ποδοσφαιριστές. Έχει γίνει συνήθεια να βλέπουμε παιδιά από τις ακαδημίες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στο αρχικό σχήμα της ομάδας και μάλιστα να δικαιώνουν όλους όσους τους εμπιστεύονται.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, προσπαθεί να βάλει σταδιακά στο κλίμα τα νεαρά παιδιά και με τον τρόπο του δένει αρμονικά τους νεαρούς Κύπριους με τους ξένους και πιο έμπειρους παίκτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νεαρά παιδιά να παίρνουν εμπειρίες για το μέλλον και να ανεβάζουν το επίπεδο τους.

Η προσπάθεια αυτή της Νέας Σαλαμίνας, θα φέρει μεγάλο κέρδος στο άμεσο μέλλον. Οι μικροί που παίρνουν τώρα τις ευκαιρίες τους, σταδιακά θα εξελιχτούν σε παίκτες πρώτης γραμμής (μερικοί το έχουν πετύχει ήδη) και έτσι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν ενδυναμώσει το Κυπριακό στοιχείο, προσθέτοντας βάθος στην ομάδα τους.

Την ίδια ώρα που άλλες ομάδες ψάχνουν για Κύπριους παίκτες για να δώσουν βάθος, η Νέα Σαλαμίνα το καταφέρνει με τα δικά της παιδιά, με ότι συνεπάγεται αυτό. Μάλιστα το γεγονός ότι ξεχωρίζουν, δείχνει και το επίπεδο των ακαδημιών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ευκαιρίες δεν ήρθαν όταν τα παιχνίδια ήταν βαθμολογικά «αδιάφορα». Δόθηκαν ευκαιρίες και σε σημαντικά παιχνίδια, με τα παιδιά να νιώθουν την εκτίμηση του προπονητή. Είναι διαφορετικό το να παίζεις βασικός σε ένα κρίσιμο αγώνα και διαφορετικό σε ένα πιο χαλαρό παιχνίδι…

Αν είναι κάτι που πρέπει να κάνει περήφανους τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας φέτος, είναι αυτή η προσπάθεια που γίνεται στο συγκεκριμένο κεφάλαιο. Το παράδειγμα των ερυθρολεύκων είναι εκεί. Ευχή μας να το ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες ομάδες.

Γιώργος Νικολάου