«Δίκαια πρωταθλητές, παρά τις ατυχίες/Αυτή είναι η φιλοσοφία μας»

Mετά το πρωτάθλημα στους Κ19, η ΑΕΛ πανηγύρισε και τον τίτλο στους Κ17, κερδίζοντας με 2-0 τον Ολυμπιακό.

Για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας, μίλησε στο AKADIMIES.PROTATHLIMA.COM ο προπονητής της ομάδας Πάμπος Συμεού.

Αναλυτικά:

Κ. Συμεού, τέλος καλό όλα για καλά για την ομάδα σας. Πρωταθλητές με άγχος μεγάλο.

— Ναι. Δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αφού ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχαμε μια διαφορά 4 βαθμών, στα μέσα του β γύρου με δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα πέσαμε στην δεύτερη θέση, όμως στα τελευταία παιγνίδια δείξαμε χαρακτήρα και πανηγυρίσαμε τον τίτλο.

Κλειδί το παιγνίδι με ΑΠΟΕΛ;

— Όλα τα παιγνίδια στο τέλος ήταν δύσκολα, αφού υπήρχε και η πίεση. Όμως ναι από την στιγμή που διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ, η νίκη μας με 3-1 τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν το κλειδί.

Είχατε την ατυχία με πολλούς τραυματισμούς…

— Ναι δυστυχώς είχαμε τραυματισμούς, κάποιοι εξ αυτών μακροχρόνιοι και για αυτό αναγκαστήκαμε στα τελευταία παιγνίδια να ανεβάσουμε 6 ποδοσφαιριστές από την Κ16 για να συμπληρώνουμε την ομάδα.

Δεύτερο πρωτάθλημα φέτος μετά τους Κ19…

— Είναι μεγάλη επιτυχία για την ακαδημία της ΑΕΛ τα πρωταθλήματα σε Κ17 και Κ19. Δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά και πως υπάρχει ταλέντο στις ακαδημίες μας. Η ομάδα της Κ17 είναι η περσινή Κ16 που κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που δείχνει ότι έχει ταλέντο. Να σημειώσω ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές αποτελούν μέλη των εθνικών ομάδων.

Ο κ. Πάμπος Συμεού, πέρα από προπονητής της Κ17 είναι ο τεχνικός υπεύθυνος της ακαδημίας της ΑΕΛ και τον ρωτήσαμε για την φιλοσοφία αλλά και το μέλλον της.

—Πρώτος μας στόχος είναι να βγάζουμε καλούς ποδοσφαιριστές που κάποια στιγμή θα μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Ταυτόχρονα μαζί με αυτό έρχεται και ο πρωταθλητισμός. Όμως η προτεραιότητα μας είναι να βγάζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα. Φέτος θα γίνει αναδιάρθρωση στα grassroots, προσλάβαμε τον Πανίκο Κίμωνος για την θέση του τεχνικού διευθυντή, με την φιλοσοφία της ακαδημίας μας να μην αλλάζει. Η Κ19 θα παίξει στο Champions League για πρώτη φορά και μας περιμένει πολλή δουλειά.