Τα συν από την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων στην Πράγα και οι νέες επιλογές

Ο απολογισμός της αποστολής στην Πράγα κατέγραψε ήττα με 1-0 για την Εθνική Ελπίδων όμως η γενικότερη ανάλυση του φιλικού αγώνα με τους Τσέχους έχει καταγράψει και σημαντικά συν που θα βοηθήσουν για τη συνέχεια.
Οι διεθνείς μας είναι γεγονός ότι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, όμως η μη αξιοποίηση τους μοιραία έφερε την ήττα απέναντι στους Τσέχους στο φιλικό της Πέμπτης.
Σε ένα ακόμη παιχνίδι με ψηλό βαθμό δυσκολίας και αγωνιζόμενη εκτός έδρας, η ομάδα μας ήταν διεκδικητική και στα συν καταγράφεται ασφαλώς η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ελπίδων προερχόμενοι από την Εθνική Νέων.
Κοντά στους παλιούς, έδωσαν θετικό δείγμα και η επισήμανση του Νίκου Ανδρονίκου πως «σήμερα κερδίσαμε κάποια νέα παιδιά» ήταν αντιπροσωπευτική της αγωνιστικής τους παρουσίας.
Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα τους Νικόλα Ματθαίου και Μάριο Ανδρέου και στο τελευταίο ημίωρο χρόνος συμμετοχής δόθηκε και στους Παναγιώτη Αρτυματά και Κώστα Πηλέα. Συνολικά στο φιλικό της Πράγας δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε 21 ποδοσφαιριστές.
Σε σωστή πορεία
«Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Κάναμε την προσπάθεια μας, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να σκοράρουμε και πριν δεχτούμε το γκολ αλλά και μετά, όμως δυστυχώς μείναμε στο μηδέν.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα αλλά σύμφωνα με την προσπάθεια που έγινε και στα 90 λεπτά πιστεύω ότι μπορούσαμε για καλύτερο αποτέλεσμα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Σωτηρίου στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ και συνεχίζοντας πρόσθεσε:
«Η Εθνική μας έδειξε και στην Πράγα ότι βρίσκεται σε σωστή πορεία και με τις προσθήκες των νέων ποδοσφαιριστών θα γίνουμε πιο δυνατοί. Η πορεία της προετοιμασίας έχει ακόμη δρόμο να διανύσει όμως πιστεύω πως θα έχουμε καλή παρουσία στις επικείμενες υποχρεώσεις της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».
Φιλικό στη Μολδαβία
Πριν από την πρεμιέρα των υποχρεώσεων μας στην προκριματική φάση (1η Σεπτεμβρίου στην Κύπρο με τη Μάλτα) η Εθνική μας θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι.
Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει στις 9 Αυγούστου εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα της Μάλτας.
Το χθεσινό με τη Τσεχία ήταν το δεύτερο φιλικό για την Εθνική Ελπίδων μέσα στο 2017 καθώς προηγήθηκε το νικηφόρο 1-0 πάνω στο Ισραήλ τον περασμένο Μάρτιο.
*Η αποστολή της Εθνικής μας επιστρέφει στην Κύπρο αργά σήμερα το απόγευμα.