ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: «Αυτός είναι ο στόχος μου στο ΑΠΟΕΛ» (Τι είπε για Δώνη)

Η ιστοσελίδα μας είδε από κοντά την αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ και Καρμιώτισσας για το κλιμάκιο των U14 στα ιδιόκτητα γήπεδα του ΑΠΟΕΛ στο Pascal.

Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν την Λεμεσιανή ομάδα με 2-1 αλλά από πλευράς απόδοσης δεν ικανοποίησαν τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Δασκαλάκη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής μίλησε στον Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Αναλυτικά

Tα σχόλια σου για τη νίκη του ΑΠΟΕΛ

«Με βάση την εικόνα που έχουμε σε όλα τη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έχω μείνει ευχαριστημένος, παρόλα αυτά κέρδισαν τα παιδιά και συγχαρητήρια.

Εμείς σαν ΑΠΟΕΛ δεν βλέπουμε τόσο πολύ τα αποτελέσματα, όσο την απόδοση των παιδιών γι΄αυτό και είπα πως δεν είμαι ευχαριστημένος.

Περιμένω πολλά περισσότερα ειδικά από τους παίκτες που έχω, η προσπάθεια πρέπει να γίνεται συνέχεια. Υπάρχουν απαιτήσεις, πρέπει να υπάρχει βελτίωση στα παιδιά. Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι».

Ποιος είναι ο στόχος σου με τα παιδιά;

«O στόχος μου εμένα αλλά και της Ακαδημίας γενικά είναι μέσα από την ατομική βελτίωση των παικτών να βγάλουμε κάποια παιδιά για την πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ και να την στελεχώσουν. Όχι μόνο να την στελεχώσουν αλλά και να παίξουν στην πρώτη ομάδα.

Θεωρώ πως άρχισε και γίνεται μια καλή δουλειά όμως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά τι μπορούν να αφομοιώσουν;

«H προσπάθεια μας εμάς είναι γενικά μέσα-εξω από τον αγωνιστικό χώρο η συμπεριφορά τους να είναι σωστή, να είναι αυτή που πρέπει. Οι ποδοσφαιριστές που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να δουλέψουν σ΄ αυτό το κομμάτι.

Από τακτικής πλευράς το πιο σημαντικό είναι να μάθουν να παίζουν σωστά, να κάνουν κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο έτσι ώστε να βγαίνουν μέσα από την τακτική.

Η τακτική μπαίνει και πιο μετά, στις επόμενες ηλικίες αλλά δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι».

Υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο και είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο…

«Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν όπως και σε μας. Υπάρχει βελτίωση, κάποια παιδιά που ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο έχουν βελτιωθεί αρκετά. Ασχετο με το σημερινό υπάρχει βελτίωση, θεωρώ ότι με αρκετή δουλειά γιατί είναι σε κρίσιμη ηλικία μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Πως βλέπεις το ΑΠΟΕΛ μετά την άσχημη εμφάνιση με τον Εθνικό;

«Το ΑΠΟΕΛ γενικά αυτή την στιγμή, βρίσκεται σ΄ ένα στάδιο που θα πρέπει να διαχειριστεί παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κυπριακό πρωτάθλημα υπάρχει ένα θέμα. Οι ειδικοί είναι οι προπονητές και το τεχνικό τιμ, υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί και νομίζω ότι δεν υπάρχει ένας σταθερός κορμός κάπου εκεί έχει επηρεάσει την εικόνα της ομάδας.

Θεωρώ και είμαι αισιόδοξος ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται και μετά τη διακοπή τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Η ουσία είναι να μην μείνει πίσω βαθμολογικά».

Η απόφαση να στηρίξει τον προπονητή η διοίκηση, θα στείλει κάποια μηνύματα στους παίκτες;

«Είναι το πιο βασικό. Για να στηρίζει μια ομάδα τον προπονητή, ρίχνει το βάρος και στους ποδοσφαιριστές. Οι ίδιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μπάλα στα πόδια τους, δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο προπονητής».

Για το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ;

«Το ΑΠΟΕΛ πάντα δείχνει καλή εικόνα στην Ευρώπη και θεωρώ πως θα γίνει και τώρα. Δεν έχει να κάνει με την απόδοση του χθεσινού αγώνα. Τελείως διαφορετικό παιχνίδι, πρέπει το ΑΠΟΕΛ να διαχειριστεί σωστά αυτά τα παιχνίδια».